Metin Akpınar otel yangınında acı gerçeği gözler önüne serdi: ‘Biz böyle bir millet değildik’ diyerek anlattı

Bolu Kartalkaya’da Grand Kartal Otel Yangınından 78 Kişi Hayatını Kaybetti

Bolu Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasında 78 kişi hayatını kaybetti. Bu acı olay, yangının 11 saat içinde söndürülememesi nedeniyle ihmali ve denetim eksikliğini gündeme getirdi.

Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sorumluluğun belediyede olduğunu belirtirken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise bakanlık izinlerini göstererek sorumluluğun Bakan Ersoy’a ait olduğunu iddia etti. Otel binası, yıkılacağı açıklamasının ardından yeni bir bilirkişi heyeti tarafından incelenmeye alındı.

Yangın soruşturması kapsamında 11 kişi gözaltına alınırken, otel sahibi dahil 9 kişi tutuklandı.

“Hepimiz Sorumluyuz, Biz Hapse Girelim Bari”

Ünlü tiyatrocu Metin Akpınar, Candaş Tolga Işık’ın Youtube canlı yayınında facianın ardından yaşananları değerlendirdi. Grand Kartal’daki ihmallerin diğer otelleri de sorgulattığını belirten Akpınar, sorumlunun belirlenmesinin önemine vurgu yaptı.

Akpınar, yaşanan acının ardından “78 kişi hayatını kaybetti, dualarımız onlarla. Geriye kalanlara sabır diliyoruz. Acil servisten 40 kişi taburcu oldu, 10 kişi hala tedavi görüyor. Şu an yapabileceğimiz tek şey duaya devam etmek. Ancak yarın daha fazla şey yapmamız gerekecek.” şeklinde konuştu.

Akpınar ayrıca, otellerdeki yangın güvenliği önlemlerinin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ve itfaiyenin uzaklığının eleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Metin Akpınar, Otel Yangınında Yangın Merdiveni Sorununa Dikkat Çekti

Metin Akpınar, kendi oturduğu binanın yangın merdiveni olmadığını ve bu durumun tehlikeli olduğunu söyledi. Akpınar, yapı denetçilerinin önemine vurgu yaparak, “Eğer bir yangın çıkarsa, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Belediyelerin bu konuda daha hassas olması gerekiyor.” dedi.

Akpınar, facianın yıkımdan önce detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini ve toplumun sorumluluk bilincine sahip olması gerektiğini belirtti.

Related Posts

PKK eski silahları bıraktı, YPG yenileriyle devam ediyor

PKK’nın Süleymaniye’de düzenlediği silah bırakma töreninde eski Sovyet ve Çin yapımı silahlar yakılırken, sadece günler önce YPG’nin elindeki son model ABD silahlarıyla Suriye’de tatbikat yaptığı görüntüler dikkat çekti. YPG, ABD destekli cephaneliğini büyütüyor.

Son Dakika… Mahkeme Yargıtay’a başvurdu: CHP Kurultay davası bilmeceye döndü!

Son Dakika Haberi… Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP kurultayı davasında kendisini görevli kabul eden istinaf kararına karşı Yargıtay’a kanun yararına bozma başvurusunda bulundu.

Oğlunun aşırılık yanlısı gruplarla bağlantısı ortaya çıktı, İsveçli bakan direniyor: ‘İstifa etmeyeceğim’

İsveç Göçmenlik Bakanı Johan Forssell, ergen yaştaki oğlunun ırk temelli aşırılık yanlısı bir grupla bağlantısının ortaya çıkmasından sonra istifa etmeyeceğini açıkladı. Forssell, güvenlik güçlerinin kendisiyle bağlantıya geçene oğlunun faaliyetlerinden kadar haberdar olmadığını söyledi.

Resmi Gazete yayımlandı: Sağlık Bakanlığı ve dört üniversiteye yeni atamalar yapıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan tüm atama kararları şöyle:

Çıplak kadın şehri birbirine kattı! İnsanlara saldırdı, hamile bir kadını darbetti

Edirne Keşan’da yaşandığı iddia edilen olayda kıyafetsiz şekilde sokakta gezen bir kadın kenti birbirine kattı. Yoldan geçenlere saldıran kadın, bir erkek tarafından darbedildiği görüldü. Çıplak kadının hamile bir kadına saldırdığı da iddia edildi.

Son Dakika! CHP Kurultay davasında yeni gelişme! Tarih değişti

CHP’nin olağan ve olağanüstü kurultaylarının iptali istemli davada yeni bir gelişme yaşandı