Vali Davut Gül duyurdu: Listeler hazır, İstanbul’daki o otellerin tamamı pazartesiye kadar kapatılacak

İstanbul Valisi Davut Gül: Ruhsatsız Konaklama Yerlerini Kapatıyoruz

İstanbul Valisi Davut Gül, otellerle ilgili kaymakamlarının koordine edeceği bir sürecin başladığını belirterek, “Pazartesi günü itibarıyla ruhsatsız ya da ruhsatlı olup Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan basit konaklama belgesi olmayan konaklama yerlerinin tamamını kapatmış olacağız” dedi.

İstanbul İl Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı 4. Dönem Toplantısı, Vali Gül başkanlığında Fatih’teki Neslişah Sultan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Toplantıda konuşan Gül, depremin en önemli öncelikleri olduğunu vurgulayarak, kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet verdiği binaların depreme yüzde 100 dayanaklı olması, bunun kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

Bolu’da 78 kişinin hayatını kaybettiği, vicdanları sızlatan acı bir olay yaşandığını anımsatan Gül, kurumların yangınla ilgili tedbirlerinin gözden geçirilmesinin önemli olduğuna, denetlenmesi gereken binaların bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

“Otellerle ilgili bir süreç başladı. Kaymakamlarımız koordine edecek. Otellerde ruhsatı olmayan ya da Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan işletme belgesi olmayan otellerimizin tamamı yarın kapatılmazsa en geç cumartesi, pazar tamamını kapatacağız. Pazartesi günü itibarıyla ruhsatsız ya da ruhsatlı olup Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan basit konaklama belgesi olmayan konaklama yerlerinin tamamını kapatmış olacağız. Listeler belli. Dolayısıyla yarına kadar bitirelim. Olur ya ölçekten dolayı yetiştiremezsek cumartesi, pazar bunların tamamını kapatmış olalım.”

Vali Gül, görev alanlarına giren yerlerde, belirlenen bir takvimde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile itfaiye birimlerinin kaymakamlarla koordineli şekilde vatandaşların güvenliğini yüzde 100 sağlamaları gerektiğini sözlerine ekledi. (AA)

Related Posts

ABD’de gayriresmi ‘Kıbrıs’ zirvesi düzenlenecek

Birleşmiş Milletler (BM), 16 ve 17 Temmuz tarihlerinde New York’taki genel merkezde, Kıbrıs konusunda tarafların bir araya geleceği gayriresmi toplantı yapılacağını açıkladı. Toplantının, diyaloğu sürdürme ve mart ayından bu yana kaydedilen ilerleme hakkında görüş alışverişinde bulunma fırsatı sunacağı ifade edildi.

Trump’tan flaş çıkış! Powell’ın derhal istifa etmeli

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın derhal istifa etmesi gerektiğini kaydetti.

Özgür Özel ve Tuncay Özkan’ın dokunulmazlık dosyaları TBMM’de

Özgür Özel ve Tuncay Özkan hakkında dokunulmazlık dosyaları TBMM’ye sunuldu.

Progress MS-29 uzay aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrıldı

Roscosmos, Progress MS-29 kargo aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (UUİ) ayrıldığını bildirdi.

İsrail’in saldırılarında bugün 69 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne sabah saatlerinden bu yana düzenlediği saldırılarda 69 Filistinli yaşamını yitirdi. 

‘Elon Musk sınır dışı edilir mi?’ sorusuna Trump’tan skandal cevap: ‘Bakacağız’

Elon Musk’ın yeni parti açıklamasının ardından ABD’de gündem değişti. Trump, Musk’ın sınır dışı edilmesi çağrılarına “inceleyeceğiz” yanıtı verdi ve milyarderi yetki kaybıyla tehdit etti.