Güncel Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Ünlü şef ‘Asla yemeyin’ diyerek uyardı! Yaptıkları hilenin ölüme kadar yolu var

Ünlü şef Ayvaz Akbacak, restoranlar ve tatil beldelerinde dikkat edilmesi gereken hijyenik uyarılarıyla gündem yarattı. Akbacak, tatil bölgelerinde börek ve döner gibi yemeklerin tehlikelerine dikkat çekerek, Türk mutfağının standartlarının yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

Ünlü Şef Ayvaz Akbacak’tan Restoran ve Tatil Yerleri İçin Hijyen Uyarıları

Ünlü şef Ayvaz Akbacak, restoranlar ve tatil yerleri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akbacak, özellikle tatil beldelerinde dikkat edilmesi gereken hijyenik tehlikelere karşı uyardı.

“Kesinlikle Börek Yenmez”

Restoranlarda yapılan bazı hileleri gözler önüne seren Akbacak, “Bir restoranda, tatil beldelerinde kesinlikle börek yenmez. Kahvaltıdan dönen bütün peynirler mikslendikten sonra börek yapılır. Bu börek, parmak börek dediğim türde hazırlanıp, kızartılarak servis edilir” dedi.

Ünlü şef, restoranlardaki hijyen eksikliklerine de dikkat çekerek, “Büfedeki patatesler, makarnalar… Bir gün önce salçalıdır, sıcak yenir. Ertesi gün yıkandıktan sonra yoğurtlanır ve mezeye dönüşür” ifadelerini kullandı. Akbacak, Türkiye’deki “her şey dahil” tatil sisteminin Türk mutfağına zarar verdiğini ve turistlerin kaliteli bir restoran deneyimi yaşadığında ciddi bir fark hissettiklerini belirtti.

“Döner Yerken Kontrol Edin”

Akbacak, ayrıca döner konusunda da önemli uyarılarda bulundu: “Döner yiyeceğiniz bir yerde dönerin kesildiği alt ve üst kısmı kontrol edin. Bazen pişmiş dönerin üzerine çiğ et eklenir. Özellikle tavuk dönerlerde bu durum çok tehlikeli, çünkü bu tür işlemler ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir” dedi.