İstanbul’da 10 evden 4’ünün deprem sigortası yok

AFAD: Silivri Açıklarında Meydana Gelen Deprem Kuzey Anadolu Fayı Üzerinde Gerçekleşti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, dün Marmara Denizi’nde Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin, Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun Orta Marmara segmenti üzerinde gerçekleştiği belirtildi. Bu depremin ardından Silivri açıklarında birçok artçı sarsıntı yaşandı.

Son depremlerin ardından, deprem sigortalarına olan ilgi tekrar arttı. Ancak, Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından bile hala pek çok ev Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmamış durumda.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’ndan (DASK) alınan bilgilere göre, İstanbul’da zorunlu deprem sigortası yaptıranların oranı %62 ve poliçe sayısı yaklaşık 2,6 milyon. Türkiye genelinde ise sigortalılık oranı %56 iken, İstanbul %62’lik oranıyla Türkiye ortalamasının üzerinde bulunuyor.

İstanbul’daki sigortalılık oranının yüksek olmasına rağmen hala her 4 evden 1’inin deprem sigortası yaptırmamış olması endişe verici bir durum.

Bölgelere göre bakıldığında, sigortalılık oranı açısından Marmara Bölgesi %64 ile ilk sırada yer alırken, en düşük sigortalılık oranı %45 ile Karadeniz Bölgesi’nde kaydedildi.

Marmara Bölgesi’nde, Yalova %83 ile en yüksek sigortalılık oranına sahip iken, onu sırasıyla %82 ile Sakarya, %79 ile Tekirdağ takip etti. En düşük oran ise %47 ile Bilecik’te görüldü.

Sigortalılar Hasar İhbarlarını DASK’a Yapabilir

İstanbul’da meydana gelen depremin ardından hasar gören sigortalı yapılar için vatandaşlar “ALO 125” Zorunlu Deprem Sigortası Hattı’nı arayarak, hasar ihbarlarını kolayca yapabilirler. Ayrıca, hasar ihbarlarını “www.dask.gov.tr” ve e-Devlet Kapısı üzerinden de iletebilirler.

Devletin sağladığı DASK, konutları deprem ve depremin doğrudan neden olduğu diğer afetlere karşı güven altına almaktadır.

Zorunlu Deprem Sigortası uygulamasının başladığı 27 Eylül 2000 tarihinden bu yana, kurumlar ve sigorta şirketleri toplumda sigorta bilincini artırmak için çalışmalarına devam etmektedir.

Related Posts

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 27 Haziran ile biten haftada önceki haftaya göre 486 milyar 567 milyon 480 bin lira artarak 24 trilyon 267 milyar 289 milyon 588 bin liraya çıktı.

Borsa günü nasıl tamamladı? Hangi hisseler önde? (2 Temmuz 2025)

BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,23 ve 23,40 puan yükselişle 10.103,74 puandan başladı. Gün içinde en düşük 10.103,74 puanı, en yüksek 10.307,02 puanı gören BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,08 değer kazancıyla 10.189,02 puandan …

Kuşadası’na 4 kruvaziyerle 6 bin 298 turist geldi

Kruvaziyer turizminin önemli noktalarından Aydın’ın Kuşadası ilçesi, 4 kruvaziyerle 6 bin 298 turisti ağırladı.

Borsada yılın ilk yarısında spor kulüplerinden sadece o kazandırdı!

Spor şirketlerinin mali durumu ile yeşil sahalardaki performanslarının genel olarak taraftarlarını memnun etmemesi hisseleri üzerinde yönlendirici oldu. Yaşanan finansal problemler ve kötü gelen bilançolar kulüplerin hisse senedi fiyatları üzerinde …

Başvurular başlıyor: O şartı sağlayana 4 bin Euro maaş!

TÜBİTAK, yurtdışında çalışan araştırmacıları Türkiye’ye çekmek için yeni bir program başlattı. Program, bilim insanlarına mali destek ve akademik fırsatlar sunacak.

7’den 70’e herkesi etkileyecek Temmuz zammı: Memurun da emeklinin de geliri yeniden hesaplanacak

Türkiye’nin ekonomi ajandası, haziranın son iş gününde açıklanacak işsizlik verileri ve 3 Temmuz’daki enflasyon verileri ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulunun (PPK) 24 Temmuz’da duyuracağı faiz kararına odaklanacak.