Son dakika… ENAG nisan ayı enflasyonunu açıkladı

Nisan Ayında Enflasyon Yüzde 73,88 Arttı!

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), nisan ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. ENAG’ın hesaplamalarına göre, nisan ayında enflasyon aylık bazda yüzde 4,46 artarak yıllık enflasyon yüzde 73,88 olarak gerçekleşti.

Fiyat Artışı Durağan Değil!

ENAG’ın analizine göre, 31 Mart – 30 Nisan 2025 döneminde günlük fiyat değişimlerini inceleyen veriler, fiyat artışlarının ivme kazanarak devam ettiğini ortaya koydu.

Alt gruplar arasında en yüksek aylık enflasyon artışı yüzde 9,67 ile “Haberleşme” kategorisinde yaşanırken, onu sırasıyla yüzde 9,51 ile “Çeşitli Mal ve Hizmetler”, yüzde 7,68 ile “Lokanta ve Oteller” takip etti.

Sağlık harcamalarında belirgin bir fiyat değişikliği gözlenmedi.

Öte yandan, dikkat çeken diğer gruplar arasında “Eğlence ve Kültür” yüzde 5,66, “Konut” yüzde 7,23, “Gıda ve Alkolsüz İçecekler” ise yüzde 7,12 oranında artış kaydetti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı enflasyon verilerini saat 10.00’da açıklayacak.

Related Posts

Kuşadası’na 4 kruvaziyerle 6 bin 298 turist geldi

Kruvaziyer turizminin önemli noktalarından Aydın’ın Kuşadası ilçesi, 4 kruvaziyerle 6 bin 298 turisti ağırladı.

Borsada yılın ilk yarısında spor kulüplerinden sadece o kazandırdı!

Spor şirketlerinin mali durumu ile yeşil sahalardaki performanslarının genel olarak taraftarlarını memnun etmemesi hisseleri üzerinde yönlendirici oldu. Yaşanan finansal problemler ve kötü gelen bilançolar kulüplerin hisse senedi fiyatları üzerinde …

Başvurular başlıyor: O şartı sağlayana 4 bin Euro maaş!

TÜBİTAK, yurtdışında çalışan araştırmacıları Türkiye’ye çekmek için yeni bir program başlattı. Program, bilim insanlarına mali destek ve akademik fırsatlar sunacak.

7’den 70’e herkesi etkileyecek Temmuz zammı: Memurun da emeklinin de geliri yeniden hesaplanacak

Türkiye’nin ekonomi ajandası, haziranın son iş gününde açıklanacak işsizlik verileri ve 3 Temmuz’daki enflasyon verileri ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulunun (PPK) 24 Temmuz’da duyuracağı faiz kararına odaklanacak.

Kamu işçilerinin toplu iş sözleşmelerinde son durum ne?

Kamu işçilerinin toplu iş sözleşmelerinde son durum ne?

Orman alanlarının deniz kıyısında kalan bölümü özel mülkiyete tahsis edilebilecek

Orman alanlarının deniz kıyısında kalan bölümü özel mülkiyete tahsis edilebilecek