Avrupa borsalarında ABD-İran depremi

ABD İran Saldırıları Avrupa Borsalarını Etkiledi

ABD’nin İran’daki nükleer tesislere yönelik saldırıları, Avrupa borsalarında haftanın başlangıcında yatırımcıların dikkatini çekti. Stoxx Europe 600 endeksi, jeopolitik risklere odaklanan yatırımcıların etkisiyle yüzde 0,28 düşüşle 535,03 puana geriledi.

İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,19, Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 0,35, Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 0,69 ve İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi ise yüzde 1’lik bir düşüşle günü tamamladı.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, büyüme risklerinin aşağı yönlü olduğuna dikkat çekerek, “Küresel ekonomik görünüm, yüksek düzeyde ekonomik ve politik belirsizlikle karşı karşıya kalmaya devam ediyor” ifadesini kullandı.

Avro Bölgesi’nde PMI verileri karışık sinyaller gösterdi. Haziran ayında bileşik PMI 50,2 seviyesinde değişmezken, hizmet sektörü PMI 49,7’den 50’ye yükselerek toparlanma işareti verdi. İmalat sanayi PMI ise 49,4 seviyesinde daralmaya devam etti.

Avro/dolar paritesi ise yüzde 0,07’lik bir artışla 1,153 seviyesinde işlem gördü.

Related Posts

Kuşadası’na 4 kruvaziyerle 6 bin 298 turist geldi

Kruvaziyer turizminin önemli noktalarından Aydın’ın Kuşadası ilçesi, 4 kruvaziyerle 6 bin 298 turisti ağırladı.

Borsada yılın ilk yarısında spor kulüplerinden sadece o kazandırdı!

Spor şirketlerinin mali durumu ile yeşil sahalardaki performanslarının genel olarak taraftarlarını memnun etmemesi hisseleri üzerinde yönlendirici oldu. Yaşanan finansal problemler ve kötü gelen bilançolar kulüplerin hisse senedi fiyatları üzerinde …

Başvurular başlıyor: O şartı sağlayana 4 bin Euro maaş!

TÜBİTAK, yurtdışında çalışan araştırmacıları Türkiye’ye çekmek için yeni bir program başlattı. Program, bilim insanlarına mali destek ve akademik fırsatlar sunacak.

7’den 70’e herkesi etkileyecek Temmuz zammı: Memurun da emeklinin de geliri yeniden hesaplanacak

Türkiye’nin ekonomi ajandası, haziranın son iş gününde açıklanacak işsizlik verileri ve 3 Temmuz’daki enflasyon verileri ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulunun (PPK) 24 Temmuz’da duyuracağı faiz kararına odaklanacak.

Kamu işçilerinin toplu iş sözleşmelerinde son durum ne?

Kamu işçilerinin toplu iş sözleşmelerinde son durum ne?

Orman alanlarının deniz kıyısında kalan bölümü özel mülkiyete tahsis edilebilecek

Orman alanlarının deniz kıyısında kalan bölümü özel mülkiyete tahsis edilebilecek