Trump’tan Fed Başkanı Powell’a ağır sözler: ‘Çok aptal ve inatçı’

ABD Başkanı Donald Trump, Jerome Powell’ı Eleştirdi

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fed Başkanı Jerome Powell‘ın bugün ABD Kongresinde yapacağı konuşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Trump, Powell’ın Kongre’de “faiz oranlarını indirmeyi neden reddettiği” konusundaki açıklamasını beklerken, “Avrupa’da 10 kez indirim yapıldı, bizdeyse sıfır. Enflasyon yok, ekonomi gayet iyi” değerlendirmelerini yineledi.

Faiz oranının en az 2 ila 3 puan düşük olması gerektiğini belirten Trump, ABD’nin bu şekilde yılda 800 milyar dolar tasarruf etmiş olacağını savundu. Trump, “Umarım Kongre bu çok aptal ve inatçı kişinin gerçekten üzerine gider” ifadesini kullandı.

Powell için sıklıkla kullandığı “çok geç” lakabını tekrarlayan Trump, ABD’nin “uzun yıllar boyunca onun yetersizliğinin bedelini ödeyeceğini” öne sürdü.

Related Posts

Kuşadası’na 4 kruvaziyerle 6 bin 298 turist geldi

Kruvaziyer turizminin önemli noktalarından Aydın’ın Kuşadası ilçesi, 4 kruvaziyerle 6 bin 298 turisti ağırladı.

Borsada yılın ilk yarısında spor kulüplerinden sadece o kazandırdı!

Spor şirketlerinin mali durumu ile yeşil sahalardaki performanslarının genel olarak taraftarlarını memnun etmemesi hisseleri üzerinde yönlendirici oldu. Yaşanan finansal problemler ve kötü gelen bilançolar kulüplerin hisse senedi fiyatları üzerinde …

Başvurular başlıyor: O şartı sağlayana 4 bin Euro maaş!

TÜBİTAK, yurtdışında çalışan araştırmacıları Türkiye’ye çekmek için yeni bir program başlattı. Program, bilim insanlarına mali destek ve akademik fırsatlar sunacak.

7’den 70’e herkesi etkileyecek Temmuz zammı: Memurun da emeklinin de geliri yeniden hesaplanacak

Türkiye’nin ekonomi ajandası, haziranın son iş gününde açıklanacak işsizlik verileri ve 3 Temmuz’daki enflasyon verileri ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulunun (PPK) 24 Temmuz’da duyuracağı faiz kararına odaklanacak.

Kamu işçilerinin toplu iş sözleşmelerinde son durum ne?

Kamu işçilerinin toplu iş sözleşmelerinde son durum ne?

Orman alanlarının deniz kıyısında kalan bölümü özel mülkiyete tahsis edilebilecek

Orman alanlarının deniz kıyısında kalan bölümü özel mülkiyete tahsis edilebilecek