İmzalar atılacak: Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev’i resmi törenle karşıladı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Ankara’ya Geldi

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Ankara’ya ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev’i Esenboğa Havalimanı’nda karşıladı. Karşılama törenine Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İletişim Başkanı Burhanettin Duran ve Ankara Valisi Vasip Şahin de katıldı.

Tokayev, Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı selamlayarak “Merhaba asker” dedi.

İki lider, karşılamanın ardından basına kapalı bir şekilde bir araya geldi ve görüşmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev’in Türkiye ziyareti hakkında yaptığı açıklamada, 28-29 Temmuz tarihlerinde Ankara’da resmi görüşmelerin gerçekleşeceğini ve birçok belgenin imzalanacağını belirtti.

Burhanettin Duran, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ziyaret kapsamında Türkiye ile Kazakistan arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyinin beşinci toplantısı düzenlenecek. Görüşmelerde güncel küresel ve bölgesel konular ele alınarak stratejik ortaklığın geliştirilmesine yönelik adımlar atılacaktır.”

Related Posts

Özlü köyünde yağmur duası yapıldı

Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Özlü köyünde yağmur duası yapıldı.

Kamboçya ve Tayland Liderleri Malezya’da Buluşacak

Hun Manet ve Phumtham Wechayachai, sınır sorunlarını çözmek için Malezya’da toplantı yapacak.

Kızıl Goncalar’ın Zeynep’i Mina Demirtaş tatil fotoğraflarıyla gündem oldu

Kızıl Goncalar dizisiyle yıldızı parlayan genç oyuncu Mina Demirtaş, uzun süren sessizliğini Datça tatilinden paylaştığı pozlarla bozdu. Amuda kalktığı eğlenceli karelerle dikkat çeken Demirtaş, yeni projeler için gelen teklifleri ise şimdilik geri çevirdi.

Sokak ortasında kadına şiddet: Silahla tehdit

İstanbul Ümraniye’de çekildiği belirtilen görüntülerde bir şahsın, kendisinden ayrılmak istediği öne sürülen bir kadına şiddet uyguladığı ve silahla tehdit ettiği görüntüler tepkilere yol açtı.

Cevdet Ege Mutlu’dan Altın Madalya

Fenerbahçeli kürekçi Cevdet Ege Mutlu, U23 Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazandı.

Elektrik Çarpmasıyla Hayatını Kaybetti

68 yaşındaki Lütfi Pişkin, evinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.