Bakan Bayraktar “müthiş bir şey” diyerek duyurdu: ABD’liler Diyarbakır’da 6,1 milyarlık varil petrol olduğunu tahmin ediyor

Yeni Enerji Kaynağı Diyarbakır’da Keşfedildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ABD’li şirketlerin Diyarbakır bölgesinde devasa bir kaya petrolü rezervi bulduklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşfin “Müthiş bir şey. Bu dönemin en önemli projesi bu olabilir” olduğunu belirtti.

Türkiye’nin kamu petrol arama ve üretim şirketi TPAO, ABD’li Continental Resources ve TransAtlantic Petroleum ile birlikte Diyarbakır havzasında petrol ve doğalgaz araştırmak ve çıkarmak amacıyla ortak bir anlaşma imzaladı.

Bayraktar, Diyarbakır’da kaya gazı ve petrolü üretmek için geleneksel olmayan yöntemler kullanacaklarını ve bu projenin önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. ABD’li şirketlerle yürüyeceklerini vurgulayan Bayraktar, Trakya’da ise kaya gazı araştırmalarına başladıklarını belirtti.

TPAO’nun Gabar sahasında günlük 81 bin 66 varil petrol ürettiği bilgisi verilirken, Diyarbakır, Adıyaman ve Batman gibi sahalarda da petrol üretiminin devam ettiği belirtildi.

Bayraktar, yıl sonuna kadar Diyarbakır’da arama amaçlı sondaj çalışmalarına başlanacağını ve bu yeni enerji kaynağının Türkiye için önemli bir dönüm noktası olabileceğini ifade etti.

Related Posts

Eğilmez’den altın, borsa ve döviz uyarısı: Biri düşecek!

Piyasalar son günlerde yüksek seyrediyor. Altın ve dolar geçtiğimiz haftadan beri yükselirken, Borsa İstanbul da dün düşük açıklanan enflasyonun ardından yükselişe geçti. Uzun süredir görülmemiş bir ralli yaptı. İvmeler yukarı yönlü giderken …

Bakanlık açıkladı: Ödemeler hesaplara yatırılmaya başladı!

Kurban Bayramı nedeniyle yaşlı ve engelli aylıklarının ödemeleri erken yapıldı. Sosyal yardım programları kapsamında hak sahiplerinin hesaplarına destek ödemeleri aktarıldı. Ödemelerin vatandaşlara hayırlı olması temenni edildi.

Ulaşımda bayram kontrolü: Fahiş fiyatlar engelleniyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı süresince artan trafik yoğunluğuna karşı sorumluluklarındaki 68 bin 620 kilometrelik yol ağında 7 gün 24 saat görev başında olacaklarını belirtti.

Taksi çağırmanın bedeli arttı: Yüzde 25 zam geldi

En popüler taksi çağırma uygulamalarından BiTaksi’nin hizmet bedeline yüzde 25 zam geldi. Daha önce 40 TL olan hizmet bedeli bu zamla birlikte 50 TL’ye çıktı.

4 milyar dolarla en fazla ihracat yapan sektör belli oldu

TİM verilene göre mayıs ayında 3,9 milyar dolarla en çok ihracat yapan sektör otomotiv sektörü oldu.

ÜNLÜ & Co’da Cansu Ökten, finanstan sorumlu üst düzey İcra Kurulu Üyeliği’ne atandı

ÜNLÜ & Co’da Cansu Ökten, finanstan sorumlu üst düzey İcra Kurulu Üyeliği’ne atandı