CHP’li Erhan Adem’den orman yangınlarına sert tepki: “İnsanlarımız ölüme terk ediliyor”

Orman Yangınında Hayatını Kaybedenlere Allah’tan Rahmet Dileği

Orman yangınında yaşamını yitiren orman işçileri ve gönüllüler için dualarımızı esirgemeyen Adem, “Bu acı kayıplar, hem doğanın hem de insan hayatının değerinin ne kadar önemsiz olduğunu ortaya koyuyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CHP’li Adem, orman işçilerinin yeterli eğitim almadan göreve başlatıldığını belirterek, Haziran ayında işe alınan 3500 kişinin en az 3-4 ay eğitim görmesi gerektiğini ancak bu sürecin atlandığını dile getirdi. Tecrübesiz gençlerin doğrudan yangın sahasına yönlendirilmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Adem, “Bu durum Avrupa ülkelerinde yaşanmıyor çünkü orada insan hayatı ciddiye alınıyor” ifadelerini kullandı.

Yangına müdahalenin geciktiğini ve zamanın kritik olduğunu belirten Adem, tecrübeli personelin olaya daha erken dahil edilmesi durumunda belki de yaşanan kayıpların önlenebileceğini dile getirdi. Aynı zamanda yangın sezonu öncesinde gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

CHP’li isim, Türk Hava Kurumu’na ait yangın söndürme uçaklarının kullanılmamasına da sert tepki göstererek, “Bu uçaklar neden satılmak isteniyor? Neden bu önemli kurumun gücü zayıflatılıyor?” diye sordu.

Adem, son olarak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya seslenerek, 3500 kişinin eğitim durumunu açıklamasını istedi ve “İnsan hayatı bu kadar mı ucuz? Neden hem doğayı hem de insanları kaderlerine terk ettiniz?” eleştirilerini yineledi.

Related Posts

Bahçe sulama kavgasında komşusunu öldürdü

İzmir’de iki komşu arasında yaşanan bahçe sulama tartışmasında, Murat Güneş silahla vurularak hayatını kaybetti.

Dün yangında yaralanan orman işçisi yoğun bakıma alındı

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesindeki orman yangınında yaralanan orman işçisi Kader Dereli (38) el ve yüzündeki 2 ve 3’ncü derece yanıklar nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyor.

İtirafçı olmuştu: Aziz İhsan Aktaş konkordato ilan etti

CHP’li belediyelere yönelik “yolsuzluk” soruşturmasında itirafçı olan Aziz İhsan Aktaş, sahip olduğu şirketler için konkordato ilan etti.

Tornavidalı dehşet: Komşusunun kızına otobüs durağında saldırdı

Olay, saat 13.00 sıralarında Namık Kemal Mahallesi Anıt Caddesi üzerindeki bir otobüs durağında meydana geldi. K.İ., otobüs durağında tartıştığı komşusu B.Y.’nin saçından çekip, tornavidayla saldırdı. B.Y., kalçasına isabet eden tornavida ile …

Karabük’te orman yangını: Bir mahalle boşaltıldı

Sakarya ve Bilecik’te orman yangınlara havadan ve karadan müdahale devam ederken Karabük’te de ormanlık alan alevlere teslim oldu. Kentte bir mahalle tedbir amaçlı tahliye edildi.

DEVA Partisi’nden istifa eden isimler CHP’ye katıldı, rozetleri takıldı

DEVA Partisi’nden istifa eden İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu ile Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iki milletvekilinin rozetlerini Bakırköy’de düzenlenen mitingde taktı.