CHP’li Karasu’dan araç muayene ücretleri uyarısı: Yandaşınıza peşkeş çekmeyi asla düşünmeyin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu’dan TÜVTÜRK’e Çağrı: Araç Muayene Ücretlerine Dikkat!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu‘nun TÜVTÜRK’ün kazancı hakkındaki sorulara cevap vermediğini belirtti. Karasu, araç muayene ücretlerine yapılan yüzde 40 zamla birlikte ücretlerin katlandığını vurguladı. Yapılan ihalelerin açık, şeffaf ve vatandaşların lehine olması gerektiğini ifade eden Karasu, Kamu Özel İşbirliği ve Yap İşlet Devlet projelerinde şeffaf olunması gerektiğini hatırlattı. Karasu, “Orayı da bir yandaşınıza peşkeş çekmeyi asla düşünmeyin” uyarısında bulundu.

TÜVTÜRK’ün Kazancı ve İhale Süreci Hakkında Tartışma Devam Ediyor

Geçen yıl ekim ayında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’na sunduğu önergeyle konuyu gündeme getiren Karasu, TÜVTÜRK’ün kaç aracın muayene yaptığını, elde edilen kazancı ve kazancın Hazine’ye ne kadar aktarıldığını sormuştu. Ancak, bu soruların yanıtlanmadığını belirten Karasu, özelleştirme sürecine de dikkat çekti.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın araç muayene istasyonlarının işletilmesi için yaptığı ihalede şartnamenin pazarlık usulüyle gerçekleştirileceği belirtilmişti. Karasu, ihaleye katılacak olanların belirli kriterleri sağlaması gerektiğini ve ihale sürecinin şeffaf olması gerektiğini vurguladı.

Karasu: “Araç Muayene Ücretlerine Yapılan Zamlara Dikkat Edilmeli”

10 Şubat’ta gerçekleştirilecek ihaleye ilişkin açıklamalarda bulunan Karasu, eski bakanlardan birisinin ihaleye gireceği iddialarına da değindi. Araç muayene ücretlerinin vatandaşları mağdur ettiğini belirten Karasu, yapılan zamların dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi.

Kamu hizmetlerinde şeffaflık ve vatandaşların lehine olması gerektiğini vurgulayan Karasu, “Araç muayene ücretlerinde yapılan zamlar konusunda dikkatli olunmalı, vatandaşlarımızın mağduriyeti önlenmelidir” dedi. Karasu, Kamu Özel İşbirliği ve Yap İşlet Devlet projelerinde şeffaflığın önemine değinerek, projelerin yandaşlara peşkeş çekilmemesi gerektiğini hatırlattı.

Related Posts

Emine Erdoğan, Ümraniye Çevre Şenliği’nde Sıfır Atık Bilincine Dikkat Çekti

Emine Erdoğan, Ümraniye’deki Çevre Şenliği’nde çocuklarla birlikte atölyelere katılarak çevre bilincinin önemini vurguladı. DOA makinesine geri dönüştürülebilir atık atan Erdoğan, ‘Sıfır Atık bir kampanya değil, bilinçli bir yaşam tarzı’ diyerek mesajını iletti.

Seçer’den Adaletli Yönetim Vurgusu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği görevini adaletli ve liyakat temelli bir anlayışla yürüteceklerini belirterek, “Felsefemiz; belediyelerin siyasi görüş farkını bir kenara bırakmak ve TBB’yi adaletli bir anlayışla yönetmek olacaktır” dedi.

Kartalkaya davasında Kültür ve Turizm Bakanlığı 3 bürokrat için soruşturma izni verdi

Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangını faciasına ilişkin dava sürerken Kültür ve Turizm Bakanlığı 3 bürokrat için soruşturma izni verdi.

Üsküdar’da Kız Meselesi Cinayetle Bitti

Çocukluk arkadaşı Sırrı Can Şimşek, kız meselesi yüzünden argümanın ardından vurularak öldürüldü.

Drift Yapan Sürücüye Ceza!

Giresun’da drift yaparak tehlike yaratan sürücüye 55 bin TL ceza kesildi, ehliyeti 2 ay geri alındı.

Süper Lig’den Suudi Arabistan’a gitti

Suudi Arabistan ekibi Al-Okhdood, Kasımpaşa’da forma giyen 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Gökhan Gül’ü kadrosuna kattı.