Dört aşamalı soykırım planı

Terör devleti İsrail’in Gazze Şeridi’nde yaşayan 2,3 milyon Filistinliyi Mısır’ın büyük bölümü çöl olan Sina Yarımadası’na nakledilmesini öngören bir savaş önerisi hazırladığı ortaya çıktı. Dört aşamalı bir soykırım planından oluşan öneri İsrail’de politika belirlemeyen ancak araştırma yapan İstihbarat Bakanlığı’nın 13 Ekim tarihli onaylı belgesinde ortaya çıktı. 10 sayfalık belgede Gazze’deki sivillerin etnik temizliğe tabi tutulup Mısır’a zorla göç ettirilmesinin “olumlu ve uzun vadeli stratejik sonuçlar doğuracağı” savunulması dikkati çekti. öne sürdü.

Gazze’de Filistinli istemiyorlar

Gazze’deki sivil gerçeklikte önemli bir değişiklik yapmak için 3 alternatif önerilen belgede, “Batı Şeria merkezli Filistin Yönetimi’nin Gazze’de yeniden egemen olması” ya da “yerel bir rejimin desteklenmesi”ni içeren diğer iki alternatif, başta “İsrail’e yönelik saldırıları engelleyemeyecekleri” olmak üzere bazı nedenlerle reddedildi. bu öneriler reddedilmesi işgalci gücün Gazze’yi Filistinli nüfustan arındırma hedefi güttüğünü net gösterdi.

Önce katlet sonra dışarı at

Soykırım belgesinde, dört ayaklı bir etnik temizlik siyasetinin hayata geçirilmesi tavsiye edildi. İlk adımda kara saldırısı öncesi Gazze’nin kuzeyindeki Filistinlilerin güneye yönlendirilmesi. İkinci aşamada kuzeyden güneye safha halinde kara saldırılarının yapılması, üçüncü aşamada Mısır sınırındaki Refah kapısına bir koridor oluşturulması, son aşamada ise çoğu çöl olan Sina’nın kuzeyinde çadır kentler ardından kalıcı kentler ve tanımlanmamış bir insani yardım koridoru inşa edilmesi ve yerlerinden edilen Filistinlilerin girişini engellemek için bir güvenli bölge oluşturulması hedefleniyor.

Hayata geçirildi

İsrail hükümeti ortaya çıkmasının ardından raporu “varsayımsal bir alıştırma” diye nitelendirse de, geçen 25 günde Gazze’de yaşananlar, dört aşamalı soykırım planının uygulamaya başlandığını ortaya koyuyor. İşgalci güç geçen üç haftada 18 bin ton bomba ile Gazze’nin çoğu çocuk binlerce insanın katledilmesi ve 1 milyon fazla insanın kuzeyden güneye yerlerinden edilmesinin ardından ikinci safha diye belirtilen kara saldırıları başladı.

Sisi reddetmişti

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, 25 Ekim’de, ülkesinin “Gazze’deki Filistinlileri Mısır’ın Sina Yarımadası’na zorlama çabalarını” reddettiğini belirterek, böyle bir çabanın ülkesinin İsrail ile olan barışını tehlikeye atacağı uyarısında bulunmuştu. Sisi, Sina’nın İsrail’e yönelik “terörist saldırılar” için bir fırlatma rampasına dönüştürüleceğini, İsrail’in de bu saldırılardan Mısır’ı sorumlu tutacağını dile getirmişti.

Batı’dan destek bekliyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İstihbarat Bakanlığı tarafından hazırlanan soykırım planının uygulanması için Batı’nın desteğini arıyor. The Financial Times’ın (FT) haberine göre; tartışmalarla ilgili bilgi sahibi kaynaklar, AB liderlerine Filistinli mültecilerin Mısır’a alınması konusunun geçen hafta Avrupalı yetkililerle yapılan toplantılarda ortaya atıldığını söyledi. Kaynaklar, önerinin Avusturya ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkeler tarafından Perşembe ve Cuma günü yapılacak AB liderler zirvesi öncesindeki özel görüşmelerde gündeme getirildiğini söyledi. Ancak FT’ye göre, Almanya ve Fransa gibi Avrupa’nın önde gelen ülkeleri, Mısırlı yetkililerin Gazze’den mültecileri geçici bir süre için bile olsa kabul etme fikrine karşı çıktıklarına işaret ederek öneriyi gerçekçi bulmadı. Pazar günü Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden ile Mısırlı mevkidaşı Abdulfettah el-Sisi arasında yapılan telefon görüşmesinin gündeminde “Gazze’deki Filistinlilerin Mısır’a ya da başka bir ülkeye göç ettirilmemesinin sağlanmasının” yer aldığını açıklamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx