Ekrem İmamoğlu’na açılan “bilirkişi” davanın ilk duruşması yarın Silivri’de


T24 Haber Merkezi

Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir bilirkişiye yönelik sözleri nedeniyle açılan davanın ilk duruşmasının 12 Haziran Perşembe günü Silivri’de görüleceği bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek duruşmanın detayları paylaşıldı.

Açıklamada, duruşmanın 12 Haziran Perşembe günü saat 10.30’da Silivri Marmara Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde gerçekleştirileceği belirtildi.

Bilirkişi Davası’nda Neler Yaşanmıştı?

İmamoğlu, Saraçhane’de düzenlediği basın toplantısında kendisi ve CHP’li belediyelerle ilgili davalara bakan bilirkişi S.B. hakkında suçlamalarda bulunmuştu.

Ekrem İmamoğlu, S.B.’nin Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde kendisi hakkında açılan dava dosyası için “olmayan şeyleri rapora yazdığını” iddia etmişti.

Bilirkişinin her raporunda kendisini ve CHP’li kurumları suçladığını ve “art niyetliliğinin ispatlandığını” belirten İmamoğlu, bilirkişinin CHP’li Beşiktaş ve Esenyurt belediyeleri soruşturmalarında da yer aldığına dikkat çekmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, S.B.’ye yönelik sözlerinin ardından İmamoğlu hakkında hemen soruşturma başlatmıştı.

İmamoğlu, savcılığa verdiği ifadesinde “Kamuoyunun doğru bilgiye erişmesi ve adaletin şeffaflıkla işlemesi, hukuk sisteminin olmazsa olmazıdır. Ancak bugün, bu eleştiriyi dile getirdiğim için soruşturmaya maruz kalıyorum. Bu bir suç değil, aksine adaletin ve demokrasinin gereğidir. Sormak istiyorum: Tarafsız olması gereken bir bilirkişiyi eleştirmek mi adil yargılamayı etkiler, yoksa tarafgirliği görmezden gelmek mi?” demişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, İmamoğlu hakkında “Yargı Görevi Yapanı, Bilirkişiyi veya Tanığı Etkilemeye Teşebbüs” suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak istenmişti.

İddianamede ifadesine yer verilen bilirkişi S.B, İmamoğlu’nun açıklamalarıyla aniden çeşitli basın yayın organları ve sosyal medyada isminin yayınlandığını, karalama kampanyasına maruz kaldığını belirtmişti. S.B, bugüne kadar hiçbir şekilde hukuksuz işe imza atmadığını, sadece CHP değil diğer partilere ilişkin birçok davada da bilirkişilik yaptığını savunmuştu.


Related Posts

İsrail’in saldırısı sonrası çarpıcı analiz: Trump’ın büyük başarısızlığı ortaya çıktı

İsrail ile İran arasında artan gerilimin bir çatışmaya yol açması endişesi gerçeğe dönüştü. İsrail, İran’ın nükleer ve askeri tesislerine saldırı düzenledi. Saldırılarda aralarında İran Genelkurmay Başkanı’nın da olduğu bazı üst düzey askeri …

Acılar ailenin peşini bırakmadı: Şeker toplarken öldürülen Ahmet ve Dilruba’nın ablası da keneden öldü!

16 yıl önce şeker toplarken öldürülen Ahmet ve Dilruba’nın ablası, kene ısırması sonucu yaşamını yitirdi.

Ferdi Zeyrek’in avukatından ‘soruşturma’ açıklaması: ‘Olaydaki ilk bulgular…’

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in avukatı Necibe Karaoğlanlar Hasgör, Zeyrek’in ölümünün ardından başlatılan soruşturmaya ilişkin, “Elim olaydaki ilk bulgular, elektrik kaçağının tesisattaki malzeme ve montajın fen ve teknik kurallarına uygunsuzluğundan kaynaklandığı izlenimini vermektedir. Bu durum yaşanan elim olayın kişi veya kişilerin ihmalinden kaynaklanan bir kaza olabileceği şüphesini doğurmaktadır” dedi.

Son zamanların en büyük hazinesi iki ülkeyi birbirine düşürdü

Tarihin en büyük batığı olarak kabul edilen ve üzerine inanılmaz rakamların konuşulduğu San Jose batığı, iki ülkeyi karşı karşıya getirdi…

İzmir’de yaktığı mangal ateşi yüzünden orman yangınına yol açtı

İzmir’in Urla ilçesinde, arazisinde yaktığı mangal ateşinden çıkan kıvılcımların bitişiğindeki ormanlık alanın yanmasına sebep olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

Avusturya’da okul saldırısı: Üniversite öğrencisi 11 kişiyi öldürdü

Avusturya’nın Graz’da kentinde okula düzenlenen saldırıda 11 kişi hayatını kaybetti. Yapılan açıklamada, Özel kuvvetler Kobra’nın saldırıya müdahale ettiği ve saldırganın da ölenler arasında olduğu bildirildi.