Emekli maaşına zam öngören madde kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda Emekli Maaşı Artışı Kabul Edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, MHP’li Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında bugün toplandı. Gündem dışı söz alan vekillerin konuşmalarının ardından, Yeni Yol Partisi’nin belediyelere kayyım atamaları, İYİ Parti’nin özel okullar, DEM Parti’nin yargı ve CHP’nin basın özgürlüğünün korunmasına ilişkin grup önerileri ele alındı ve reddedildi. Daha sonra “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” gündeme alındı.

Yasa teklifinde yer alan en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liradan 14 bin 469 liraya çıkartılmasına ilişkin madde kabul edildi. Bu karar emeklilerin maddi durumunu olumlu yönde etkileyecek.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Emine Erdoğan, Ümraniye Çevre Şenliği’nde Sıfır Atık Bilincine Dikkat Çekti

Emine Erdoğan, Ümraniye’deki Çevre Şenliği’nde çocuklarla birlikte atölyelere katılarak çevre bilincinin önemini vurguladı. DOA makinesine geri dönüştürülebilir atık atan Erdoğan, ‘Sıfır Atık bir kampanya değil, bilinçli bir yaşam tarzı’ diyerek mesajını iletti.

Seçer’den Adaletli Yönetim Vurgusu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği görevini adaletli ve liyakat temelli bir anlayışla yürüteceklerini belirterek, “Felsefemiz; belediyelerin siyasi görüş farkını bir kenara bırakmak ve TBB’yi adaletli bir anlayışla yönetmek olacaktır” dedi.

Kartalkaya davasında Kültür ve Turizm Bakanlığı 3 bürokrat için soruşturma izni verdi

Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangını faciasına ilişkin dava sürerken Kültür ve Turizm Bakanlığı 3 bürokrat için soruşturma izni verdi.

Üsküdar’da Kız Meselesi Cinayetle Bitti

Çocukluk arkadaşı Sırrı Can Şimşek, kız meselesi yüzünden argümanın ardından vurularak öldürüldü.

Drift Yapan Sürücüye Ceza!

Giresun’da drift yaparak tehlike yaratan sürücüye 55 bin TL ceza kesildi, ehliyeti 2 ay geri alındı.

Süper Lig’den Suudi Arabistan’a gitti

Suudi Arabistan ekibi Al-Okhdood, Kasımpaşa’da forma giyen 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Gökhan Gül’ü kadrosuna kattı.