Hamas’tan İsrail’e Sana Havalimanı ve Hudeyde tepkisi: Amerika’nın siyasi ve askeri desteğiyle yapılan bariz bir saldırı

Hamas, İsrail’in Yemen’deki Hava Saldırılarına Tepki Gösterdi

Hamas, İsrail ordusunun Yemen’deki İran destekli Husilerin kontrolündeki Uluslararası Sana Havalimanı ve Hudeyde kentine düzenlediği hava saldırılarını kınayarak, bunu “Amerika’nın siyasi ve askeri desteğiyle yapılan bariz bir saldırı” olarak nitelendirdi. Hamas’tan yapılan açıklamada, “Yemen’e yönelik Siyonist saldırıyı kınıyoruz ve bunu işgal (İsrail) hükümetinin Washington ve bazı Batı başkentlerinin siyasi ve askeri desteğiyle Filistin halkımıza ve bölge halklarına karşı izlediği terör politikasının bir uzantısı olarak görüyoruz” denildi. Açıklamada, Husilerin tutumları ve “İsrail ile Batı’nın Yemen’e yönelik saldırılarının kendilerini Filistin halkına destek ve yardım sağlama yönündeki kararlarından caydırmayacağına dair” açıklamaları takdirle karşılandı. Hamas’ın açıklamasında, “İsrail’in kibri ve Filistin halkına ve Yemen’e karşı işlediği suçların, İsrail’in ihlallerine karşı koymak ve onu bölgeye ve halkına yönelik kontrol ve boyun eğdirme illüzyonlarından caydırmak için sağlam bir Arap ve İslami dayanışma ve birlik duruşu sergilemeyi gerektirdiği” aktarıldı. İsrail ordusunun, Yemen’deki İran destekli Husilerin kontrolündeki Uluslararası Sana Havalimanı ve Hudeyde kentine düzenlediği hava saldırılarında 4 kişi hayatını kaybetmiş, 21 kişi yaralanmıştı. (AA)

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Emine Erdoğan, Ümraniye Çevre Şenliği’nde Sıfır Atık Bilincine Dikkat Çekti

Emine Erdoğan, Ümraniye’deki Çevre Şenliği’nde çocuklarla birlikte atölyelere katılarak çevre bilincinin önemini vurguladı. DOA makinesine geri dönüştürülebilir atık atan Erdoğan, ‘Sıfır Atık bir kampanya değil, bilinçli bir yaşam tarzı’ diyerek mesajını iletti.

Seçer’den Adaletli Yönetim Vurgusu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği görevini adaletli ve liyakat temelli bir anlayışla yürüteceklerini belirterek, “Felsefemiz; belediyelerin siyasi görüş farkını bir kenara bırakmak ve TBB’yi adaletli bir anlayışla yönetmek olacaktır” dedi.

Kartalkaya davasında Kültür ve Turizm Bakanlığı 3 bürokrat için soruşturma izni verdi

Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangını faciasına ilişkin dava sürerken Kültür ve Turizm Bakanlığı 3 bürokrat için soruşturma izni verdi.

Üsküdar’da Kız Meselesi Cinayetle Bitti

Çocukluk arkadaşı Sırrı Can Şimşek, kız meselesi yüzünden argümanın ardından vurularak öldürüldü.

Drift Yapan Sürücüye Ceza!

Giresun’da drift yaparak tehlike yaratan sürücüye 55 bin TL ceza kesildi, ehliyeti 2 ay geri alındı.

Süper Lig’den Suudi Arabistan’a gitti

Suudi Arabistan ekibi Al-Okhdood, Kasımpaşa’da forma giyen 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Gökhan Gül’ü kadrosuna kattı.