İl Özel İdaresi’nden bakana yanıt: Yetki tartışmasına son noktayı koydu

Bolu Valisi Sırrı Köstereli, Grand Kartal Otel Yangını İle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Grand Kartal Otel’in 29 Aralık 2015’teki son ruhsat yenileme belgesi, Bolu Valisi adına İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli’nin imzasını taşıyordu. Köstereli, NOW Haber’den Alican Uludağ’ın soruları üzerine yangınla ilgili yetki konusunu açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un otelin denetim yetkisine ilişkin yaptığı açıklamalar üzerine Köstereli, “Ruhsat ve iskan yetkisi İl Özel İdare’de. Alanın genelinden de İl Özel İdare yetkilidir, Turizm Bakanlığı değil. İş yeri açma ve çalışma ruhsatının yenilenmesi, benim için itfaiye raporunun da yenilendiği diğer raporların da yenilendiği anlamına gelir.” şeklinde konuştu.

Köstereli, Bakan Ersoy’a yönelik olarak da “Burası turizm belgeli bir işletme. Yönetmelikte bu tür yerlerin denetiminin kimde olduğu bellidir” şeklinde açıklamalarda bulundu. İl Özel İdaresi’nin Genel Sekreteri Köstereli, şunları ifade etti:

“İl Özel İdaresi’nin denetleme gibi bir görevi yoktur. Burası turizm belgeli bir işletmedir. Yönetmelikte bu tür yerlerin denetiminden sorumlu olanlar bellidir. Yönetmelik her detayı içermektedir.

2015 yılındaki ruhsat sadece otelin adres değişikliğiyle ilgili bir güncellemeyle ilgilidir. Adres değişikliği nedeniyle ek bir belge talep edilmez. Yalnızca belge üzerindeki adres değiştirilir.”

Otel sahibi Halit Ergül de otelin Bakanlık tarafından denetlendiğini ve herhangi bir sorun tespit edilmediğini iddia ederek, “Gerekli denetimler yapılmıştır. En son denetim Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 15 Aralık tarihinde gerçekleştirildi. Bu denetimde engelli odalarının kapılarıyla ilgili eksiklikler tespit edildi ancak yangınla ilgili herhangi bir sorun bulunmadı” dedi.

Related Posts

Emine Erdoğan, Ümraniye Çevre Şenliği’nde Sıfır Atık Bilincine Dikkat Çekti

Emine Erdoğan, Ümraniye’deki Çevre Şenliği’nde çocuklarla birlikte atölyelere katılarak çevre bilincinin önemini vurguladı. DOA makinesine geri dönüştürülebilir atık atan Erdoğan, ‘Sıfır Atık bir kampanya değil, bilinçli bir yaşam tarzı’ diyerek mesajını iletti.

Seçer’den Adaletli Yönetim Vurgusu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği görevini adaletli ve liyakat temelli bir anlayışla yürüteceklerini belirterek, “Felsefemiz; belediyelerin siyasi görüş farkını bir kenara bırakmak ve TBB’yi adaletli bir anlayışla yönetmek olacaktır” dedi.

Kartalkaya davasında Kültür ve Turizm Bakanlığı 3 bürokrat için soruşturma izni verdi

Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangını faciasına ilişkin dava sürerken Kültür ve Turizm Bakanlığı 3 bürokrat için soruşturma izni verdi.

Üsküdar’da Kız Meselesi Cinayetle Bitti

Çocukluk arkadaşı Sırrı Can Şimşek, kız meselesi yüzünden argümanın ardından vurularak öldürüldü.

Drift Yapan Sürücüye Ceza!

Giresun’da drift yaparak tehlike yaratan sürücüye 55 bin TL ceza kesildi, ehliyeti 2 ay geri alındı.

Süper Lig’den Suudi Arabistan’a gitti

Suudi Arabistan ekibi Al-Okhdood, Kasımpaşa’da forma giyen 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Gökhan Gül’ü kadrosuna kattı.