İrlanda Büyükelçisi Antalya’da

İrlanda’nın Ankara Büyükelçisi Clare Brosnan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Böcek, Brosnan, Büyükelçilik Konsolosu Karen Vincent ve Antalya Fahri Konsolosu Seçkin Arkan’ı makamında ağırladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Böcek, Antalya’nın turizm, tarım ve ticarette Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu belirtti.

Kentin İrlandalı turistleri de ağırladığını bildiren Böcek, “Son yıllarda İrlanda’dan Antalya’ya gelen turist sayısında ciddi bir artış var. 2024 yılında Antalya’ya gelen İrlandalı turist sayısı yüzde 40 arttı. Antalya’mız ile İrlanda arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, kültürel ve ticari işbirliği olanakları üzerine çalışacağız. Kentimizin kalkınması ve uluslararası alandaki tanınırlığının artırılması için işbirliği içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Clare Brosnan da yeni Büyükelçi olarak Antalya’yı ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

İrlandalı vatandaşların kente ilgi gösterdiğini aktaran Brosnan, şunları kaydetti:

“Son yıllarda İrlandalı vatandaşlarımızın Antalya’ya büyük bir ilgisi var. Ziyaretim süresince İrlandalı vatandaşlarımızın Antalya’yı neden tercih ettiğini daha yakından anladım. Antalya’nın çok güzel bir gastronomi kültürü var. Biz de bir tarım ülkesiyiz. Çevre ve sürdürülebilir tarım alanında güzel işbirlikleri yapabiliriz. Antalya ile çok güzel ortak noktalarımız var.”

Related Posts

Rusya’dan ABD’ye sert çıkış: Trump Avrupa’nın baskısı altında

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Avrupa Birliği (AB) ve NATO yönetiminin baskısı altına kaldığını belirterek, “ABD Başkanının neye göre hareket ettiğini anlamak istiyoruz.” dedi.

Fatih Altaylı’dan çarpıcı iddia: ‘Erdoğan istedi, operasyonlar durdu’

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı, CHP’li belediyelere yönelik hafta sonları düzenlenen operasyonlara ilişkin dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Manavgat’ta belediye başkanvekilliğine CHP’li Mehmet Çiçek seçildi

Manavgat Belediyesi Meclisi’nde, belediyeye yönelik operasyondaki tutuklamaların ardından CHP’nin yedek üyeleriyle sağladığı çoğunluk sonrası bugün yapılan oylamada Mehmet Çiçek, Belediye Başkanvekili olarak seçildi.

CHP’li belediye yine suçüstü yakalandı: Baklava kutusu da ders olmadı

Yeni Şafak Gazetesi’nin 14 Temmuz 2025 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler… Azerbaycan’dan Suriye’ye iki milyar metreküp gaz Azerbaycan doğal gazı, Kilis üzerinden Suriye’ye ulaştırılacak. İlk etapta yıllık bir milyar metreküp …

PKK eski silahları bıraktı, YPG yenileriyle devam ediyor

PKK’nın Süleymaniye’de düzenlediği silah bırakma töreninde eski Sovyet ve Çin yapımı silahlar yakılırken, sadece günler önce YPG’nin elindeki son model ABD silahlarıyla Suriye’de tatbikat yaptığı görüntüler dikkat çekti. YPG, ABD destekli cephaneliğini büyütüyor.

Son Dakika… Mahkeme Yargıtay’a başvurdu: CHP Kurultay davası bilmeceye döndü!

Son Dakika Haberi… Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP kurultayı davasında kendisini görevli kabul eden istinaf kararına karşı Yargıtay’a kanun yararına bozma başvurusunda bulundu.