Özgür Özel’den Gelecek Partisi’ne ziyaret

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu Gelecek Partisinin genel merkezinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından Özel ve Davutoğlu ortak basın açıklamasında bulundu.

Özgür özel şunları söyledi:

“Sayın Davutoğlu bizi Ocak ayında ziyaret etmişlerdi. İçinde bulunduğumuz o dönemde yoğunluktan iadeyi ziyaretimiz hayli gecikmeli gerçekleşti. Hem iadeyi ziyarette bulunmak hem de ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmelerle ilgili kendi değerlendirmemizi aktarmak istedik.

2 saate yakın çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Hem CHP’li belediyelerin, belediye meclis üyelerinin, partimizin siyasetçilerinin ve nihayetinde partimizin kurumsal kimliğinin bir yargı tacizi altında nasıl bu güçlüklerle mücadele ederken belirlediğimiz yol haritası ile ilgili bilgilendirme imkanı buldum, buna yönelik olarak da son derece yapıcı önerileri aldık.

Bundan sonra arayı fazla açmadan bol bol karşılıklı istişarelerde bulunmak ve heyetlerimizin de kendi alanlarında gerekli görüşmeleri noktasında bir fikir birliğimiz var, Sayın Davutoğlu’nun örnek ev sahipliklerinden birine daha şahit olduk, kendisine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de bu iyi ilişkilerin artarak devam edeceğine inanıyorum.”

Ahmet Davutoğlu ise şöyle konuştu:

Teşriflerinden tekrar çok memnun kaldığımızı vurgulamak isterim, dünya şartlarını, ülke şartlarını konuştuk, çevremizde o kadar ateş çemberi içinde kırılgan ülke var ki, her an patlamaya hazır. Ekonomik kriz dahil her konuda uluslararası ekonomi politikasının sarsıldığı bir dönemde Türkiye’de kısır gündemlerin dışına çıkıp istişareyi yoğunlaştırmak lazım.

Herkesin karşılıklı olarak birbirini dinlemeye ve konuşmaya ihtiyacı var. Türkiye’deki şartlar itibariyle de yanı başımızda tüm bu ateş çemberi sürerken maalesef iktidar yardımı da kullanarak çoğu zaman muhalefet ve muhalif basın üzerinde yoğun bir baskı yöntemiyle kutuplaştırıcı siyasetini sürdürüyor.

Böyle bir dönemde hepimizin Türkiye’nin demokratikleşmesi için atılacak adımlar konusunda, özellikle artan ve derinleşen yoksulluk karşısında halkın dertlerini sahiplenmek konusunda çok daha sık bir araya gelme, görüş ifade etme sorumluluğumuz var.

Related Posts

A’dan Z’ye “Aziz İhsan Aktaş” soruşturması: “Suç örgütü elebaşı” diye nitelenip tahliye edilen ismin ifadeleriyle hangi CHP’li belediye başkanları ve bürokratlar tutuklandı?

A’dan Z’ye “Aziz İhsan Aktaş” soruşturması: “Suç örgütü elebaşı” diye nitelenip tahliye edilen ismin ifadeleriyle hangi CHP’li belediye başkanları ve bürokratlar tutuklandı?

Yardım bekleyenleri eğlenerek hedef alıyorlar

İşgalci İsrail ordusu, ateşkes müzakerelerine rağmen Gazze’de katliam işlemeye sürdürüyor.

ABD’de gayriresmi ‘Kıbrıs’ zirvesi düzenlenecek

Birleşmiş Milletler (BM), 16 ve 17 Temmuz tarihlerinde New York’taki genel merkezde, Kıbrıs konusunda tarafların bir araya geleceği gayriresmi toplantı yapılacağını açıkladı. Toplantının, diyaloğu sürdürme ve mart ayından bu yana kaydedilen ilerleme hakkında görüş alışverişinde bulunma fırsatı sunacağı ifade edildi.

Trump’tan flaş çıkış! Powell’ın derhal istifa etmeli

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın derhal istifa etmesi gerektiğini kaydetti.

Özgür Özel ve Tuncay Özkan’ın dokunulmazlık dosyaları TBMM’de

Özgür Özel ve Tuncay Özkan hakkında dokunulmazlık dosyaları TBMM’ye sunuldu.

Progress MS-29 uzay aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrıldı

Roscosmos, Progress MS-29 kargo aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (UUİ) ayrıldığını bildirdi.