“Rusya’nın en çekici teröristi” olarak adlandırılan kadın, 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Rusya’da Ukrayna Yanlısı Terörist 21 Yıl Hapse Mahkum Edildi

Rusya’da gerçekleştirdiği Ukrayna yanlısı terör saldırıları sebebiyle Viktoria Shinkaruk isimli kadın, “Rusya’nın en çekici teröristi” olarak tanındı ve 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

29 yaşındaki Shinkaruk’a demiryolu ve petrol rafinerilerine yönelik terör saldırıları planladığı suçlaması yöneltilirken, Rus Askeri Mahkemesi Shinkaruk’un Ukrayna lehine çalıştığını ve Kiev’de bir “dead drop” operasyonuna katıldığını iddia etti.

Mahkeme tarafından suçlu bulunan Shinkaruk ve suç ortağı Alexander Kholodkov, çeşitli terör suçlarından dolayı cezalandırıldılar.

Shinkaruk’un savunması mahkeme tarafından reddedilirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in güvenlik konularındaki hassasiyetinin de bu kararda etkili olduğu belirtildi.

Mahkeme Kararına Tepkiler

Shinkaruk’un yakın çevresi, suçlamalara inanmadıklarını dile getirirken, bazıları ise Shinkaruk’un eşinin etkisiyle hata yaptığını savundu.

Bazı kesimler ise bu kararın Putin’in güvenlik politikasıyla ilgili bir sonuç olduğunu düşünüyor.

Related Posts

Rusya’dan ABD’ye sert çıkış: Trump Avrupa’nın baskısı altında

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Avrupa Birliği (AB) ve NATO yönetiminin baskısı altına kaldığını belirterek, “ABD Başkanının neye göre hareket ettiğini anlamak istiyoruz.” dedi.

Fatih Altaylı’dan çarpıcı iddia: ‘Erdoğan istedi, operasyonlar durdu’

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı, CHP’li belediyelere yönelik hafta sonları düzenlenen operasyonlara ilişkin dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Manavgat’ta belediye başkanvekilliğine CHP’li Mehmet Çiçek seçildi

Manavgat Belediyesi Meclisi’nde, belediyeye yönelik operasyondaki tutuklamaların ardından CHP’nin yedek üyeleriyle sağladığı çoğunluk sonrası bugün yapılan oylamada Mehmet Çiçek, Belediye Başkanvekili olarak seçildi.

CHP’li belediye yine suçüstü yakalandı: Baklava kutusu da ders olmadı

Yeni Şafak Gazetesi’nin 14 Temmuz 2025 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler… Azerbaycan’dan Suriye’ye iki milyar metreküp gaz Azerbaycan doğal gazı, Kilis üzerinden Suriye’ye ulaştırılacak. İlk etapta yıllık bir milyar metreküp …

PKK eski silahları bıraktı, YPG yenileriyle devam ediyor

PKK’nın Süleymaniye’de düzenlediği silah bırakma töreninde eski Sovyet ve Çin yapımı silahlar yakılırken, sadece günler önce YPG’nin elindeki son model ABD silahlarıyla Suriye’de tatbikat yaptığı görüntüler dikkat çekti. YPG, ABD destekli cephaneliğini büyütüyor.

Son Dakika… Mahkeme Yargıtay’a başvurdu: CHP Kurultay davası bilmeceye döndü!

Son Dakika Haberi… Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP kurultayı davasında kendisini görevli kabul eden istinaf kararına karşı Yargıtay’a kanun yararına bozma başvurusunda bulundu.