Şanlıurfa’da Cenaze Aracı Şoförlerinin Duygusal Yolculuğu

Şanlıurfa’da Cenaze Aracı Şoförleri Hassasiyetle Görevlerini Yerine Getiriyor

Şanlıurfa’da cenaze aracı şoförü olarak görev yapan ekipler, cenaze sahiplerinin duygusal ihtiyaçlarını ön planda tutarak görevlerini en iyi şekilde yerine getirme gayretindeler.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan ALO 188 Cenaze Hizmetleri Birimi, hastane morglarından veya evlerden cenazeleri teslim alarak defin işlemlerinde aktif rol oynuyor.

Yıllardır bu görevi başarıyla yerine getiren cenaze aracı şoförü Ahmet Fidanoğlu, “Cenazenin her aşamasında görev alıyoruz. Birçok farklı cenazeye katıldık. Bazen insanlar yakınlarını defnetmekte zorlanabiliyorlar. Benim için sadece bir iş değil, bir görev olan bu işte elimden gelen en iyisini yapmaya çalışıyorum.” şeklinde konuştu.

Fidanoğlu ayrıca, cenazeleri taşırken duygusal anlar yaşadıklarını belirterek, “Biz bu fani dünyanın ve yaşamın son şoförleri olarak ölenlere son görevimizi yaptıktan sonra onları öbür dünyaya uğurluyoruz.” dedi.

Bir diğer şoför Hüseyin Erdem de yaklaşık 8 yıldır cenaze aracı kullanarak bu hassas görevi yerine getirdiğini dile getirdi. Özellikle adli vakalar, intiharlar ve çocuk ölümleri gibi durumlarda duygusal olarak zorlandıklarını ancak görevlerini layıkıyla yerine getirmenin huzurunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Cebrail Caymaz – Kültür Sanat

Related Posts

Muayenehane Hekimleri Hakkında Önemli Duyuru

Muayenehane hekimlerine önemli duyuru! Türk Tabipler Birliği, muayenehanesi olan hekimlere getirilen özel hastane kısıtlamasının hukuki olmadığını savundu. 

Gece yatmadan bir bardak için, ödemleri sabaha kadar eritin

Vücutta biriken ödem, sabahları şişkinlik ve yorgunlukla uyanmanıza neden olabilir. Ancak gece yatmadan önce içeceğiniz basit bir karışım, fazla sıvıların atılmasına yardımcı olarak güne hafif başlamanızı sağlayabilir.

Akciğer kanseri neden hâlâ bu kadar ölümcül?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Şen, akciğer kanserinin her yıl yaklaşık 2 milyon kişinin ölümüne yol açtığını belirterek erken teşhisin önemine dikkat çekti. Dr. Şen, özellikle sigara içenlerin düzenli akciğer kontrollerini ihmal etmemesi gerektiğini vurguladı.

İstanbul’da kene alarmı… Bu yıl 7 binin üzerinde kene ısırması vakası yaşandı!

İstanbul’da bu yıl 7 binin üzerinde kene ısırığı vakası kayıtlara geçti. Vakaların büyük kısmı ilkbahar ve yaz aylarında görüldü. Yetkililer, kene teması sonrası erken müdahalenin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor.

Merdiven çıkmak bedeni ve zihni nasıl güçlendirir?

Günlük birkaç kat çıkmak, zihinsel becerileri artırabilir

Obezite iğnelerinin yan etkileri: Bırakılınca kilolar geri dönüyor

Zayıflatıyor ama kusturuyor. İştahı bastırıyor ama kası eritiyor. Etkiyi anlatan çok, bedeli konuşan az. TikTok’ta ince bedenler, gerçekte boşalan mideler, yıpranan sinir sistemleri… İlacı bırakanların % 70’i eskiye geri dönüyor.