Trump, hayvanlar alemini hedef aldı: 450 bin tanesi öldürülecek… Tepkiler gecikmedi!

ABD Kongresi Üyelerinden İçişleri Bakanına Tepki Mektubu

ABD Kongresi’nden 19 üye, İçişleri Bakanı Doug Burgum’a ABD Balık ve Vahşi Yaşam Servisi’nin (USFWS) çizgili baykuşları hedef alan planına karşı ortak bir mektup yazdı. Plan, Pasifik Kuzeybatı’daki orman ekosistemini koruma amacı taşıyor. Ancak doğrudan 450 binden fazla çizgili baykuşun, nesli tehlike altında olan benekli baykuşları korumak adına 30 yıl içinde öldürülmesini öngörüyor. Kongre üyeleri, bu girişimi hem etik açıdan hem de maliyet açısından eleştirerek tepki gösterdi. Mektupta, planın maliyetli olacağı, baykuş başına 3 bin dolara mal olacağı ve toplamda 1,35 milyar doları aşabilecek bir bütçe gerektireceği belirtildi.

USFWS tarafından onaylanan avlanma planına göre, California, Oregon ve Washington eyaletlerinde özel eğitim almış kişilere yetki verilerek çizgili baykuşların sistematik şekilde avlanması planlanıyor. Yetkililer, çizgili baykuşların daha baskın ve agresif bir tür olması nedeniyle benekli baykuşların yaşam alanlarını tehdit ettiğini belirtiyor. Bu nedenle planın, benekli baykuşların neslini korumayı hedeflediği savunuluyor.

 

Related Posts

Erdoğan ‘kutuplaştırmadan’ şikayet etti, muhalefeti hedef aldı: ‘Gözlerine bant çekmişler’

“2024 Yılı Yenilenebilir Enerji Yatırımları Toplu Açılış Töreni”nde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi ile Türkiye’nin farklı bir lige yükseldiğini iddia etti.

‘Sazan sarmalı’ dolandırıcılığında 6 tutuklama: Hesaplardaki hareketlilik 70 milyon lira…

Kırklareli merkezli, ‘sazan sarmalı’ yöntemiyle dolandırıcılık yapıp, yasa dışı bahis oynatanlara yönelik polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 6’sı tutuklandı. Şüphelilerin bankada hep hareketlerinin 70 milyon 646 bin 466 lira olduğu belirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2024 Yılı Yenilenebilir Enerji Yatırımları Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan, “Enerji arz güvenliğinin sağlanması hemen her devlet için bir beka meselesi haline dönüşmüştür” açıklamasında bulundu.

Yangın bir aileyi yok etti! Anne baba öldü zihinsel engelli çocuk ağır yaralandı

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde bir apartman dairesinde çıkan yangında Hande ve Ali Savaştan çifti hayatını kaybetti, zihinsel engelli oğulları Cengizhan Savaştan ağır yaralandı.

Devlet Bahçeli’nin duygusal anları…

MHP lideri Devlet Bahçeli, Sırrı Süreyya Önder için TBMM’de düzenlenen taziye ziyaretine katıldı. Önder’in fotoğrafına dokunarak, “Allah rahmet eylesin” dedi.

Türk Kızılayı İsrail’in ablukası altındaki Gazzelilere sıcak yemek dağıtımı yaptı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken bölgede yaşanan insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Türk Kızılay Derneği’nin Gazze’deki şubesi, bölgedeki barınma merkezlerinde kalan yerinden edilmiş Filistinlilere sıcak yemek desteği sağlıyor.