Türk lastik devi üretime başlıyor. KAP’a açıklama yaptı

Türkiye’nin lastik sektöründeki öncü firmalarından Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş., İzmit’teki fabrikasında 26 Mart 2025 tarihinde üretimi geçici olarak durdurmuştu. Şirketin Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, bu duruşun temel sebebi fabrikada gerçekleştirilen kapsamlı bakım ve modernizasyon çalışmalarıydı.

Şirket yetkilileri, bakım sürecinin tamamlanmasıyla birlikte fabrikanın 5 Nisan 2025 tarihinde saat 00.01 itibarıyla yeniden üretime geçeceğini duyurdu. Yapılan çalışmaların, üretim kapasitesini artırmaya ve enerji verimliliğini yükseltmeye yönelik olduğu belirtildi.

RAKABET GÜCÜ ARTACAK

Brisa’nın gerçekleştirdiği bakım ve modernizasyon çalışmaları, şirketin hem iç pazardaki gücünü pekiştirmeyi hem de uluslararası rekabet gücünü artırmayı amaçlıyor. Fabrikada uygulanan yeni üretim teknikleri sayesinde daha çevre dostu ve verimli bir üretim süreci planlanıyor.

Şirket yetkilileri, bu tür planlı bakım çalışmalarının fabrikaların uzun vadeli performansı için kritik öneme sahip olduğunu vurguluyor. Brisa’nın sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda, yeni teknolojilere uyum sağlamaya yönelik yatırımlarına devam edeceği belirtiliyor.

AÇIKLAMA YAPTI

Brisa yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Bakım ve modernizasyon çalışmaları kapsamında fabrikamızda üretime geçici olarak ara verdik. Bu süreçte verimliliği artıracak önemli iyileştirmeler gerçekleştirdik. 5 Nisan itibarıyla tam kapasiteyle üretime devam edeceğiz” denildi.

Brisa, Türkiye ve global pazarlarda Bridgestone ve Lassa markalarıyla önemli bir konuma sahip olup, yıllık üretim kapasitesiyle sektörde güçlü bir oyuncu olarak yoluna devam ediyor. Şirket, önümüzdeki dönemde sürdürülebilir üretim modellerine ve yenilikçi teknolojilere daha fazla yatırım yapmayı planlıyor.

Related Posts

Yardım bekleyenleri eğlenerek hedef alıyorlar

İşgalci İsrail ordusu, ateşkes müzakerelerine rağmen Gazze’de katliam işlemeye sürdürüyor.

ABD’de gayriresmi ‘Kıbrıs’ zirvesi düzenlenecek

Birleşmiş Milletler (BM), 16 ve 17 Temmuz tarihlerinde New York’taki genel merkezde, Kıbrıs konusunda tarafların bir araya geleceği gayriresmi toplantı yapılacağını açıkladı. Toplantının, diyaloğu sürdürme ve mart ayından bu yana kaydedilen ilerleme hakkında görüş alışverişinde bulunma fırsatı sunacağı ifade edildi.

Trump’tan flaş çıkış! Powell’ın derhal istifa etmeli

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın derhal istifa etmesi gerektiğini kaydetti.

Özgür Özel ve Tuncay Özkan’ın dokunulmazlık dosyaları TBMM’de

Özgür Özel ve Tuncay Özkan hakkında dokunulmazlık dosyaları TBMM’ye sunuldu.

Progress MS-29 uzay aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrıldı

Roscosmos, Progress MS-29 kargo aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (UUİ) ayrıldığını bildirdi.

İsrail’in saldırılarında bugün 69 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne sabah saatlerinden bu yana düzenlediği saldırılarda 69 Filistinli yaşamını yitirdi.