Ürdün, belirli ülkelerde ikamet eden Suriyelilerin önceden onay almadan ülkeye girişine izin verecek

Ürdün, Belirli Ülkelerde İkamet Eden Suriyelilere Giriş Kolaylığı Sağlayacak

Ürdün’ün, belirli ülkelerde ikamet eden ve en az 4 ay geçerli oturumu bulunan Suriyelilerin önceden onay almadan ülkeye girişine izin vereceği açıklandı. Ürdün resmi haber ajansı PETRA’nın İçişleri Bakanlığı’ndan bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, Avrupa ülkeleri ile Kuzey ve Güney Amerika kıtalarında, Avustralya, Kanada, Japonya, Güney Kore ve Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinde ikamet eden Suriyeliler, önceden onay almaksızın Ürdün topraklarına giriş yapabilecekler. Bu kararın, söz konusu ülkelerde yaşayan Suriyelilerin ülkelerine dönüşlerini kolaylaştırmak amacıyla alındığı belirtildi.

Ürdün İçişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Esed iktidarının devrilmesinden bu yana Cabir Sınır Kapısı’ndan ülkelerine dönmek üzere 52 bin 406 Suriyelinin geçiş yaptığını bildirmişti. Ürdün’de şu anda yaklaşık 1 milyon 300 bin Suriye vatandaşı bulunmaktadır. Bu nüfusun yarısını ülkedeki devrimin başlangıcından bu yana Ürdün’e göç eden Suriyeliler oluştururken, geri kalanı akrabalık, evlilik ya da ticari sebeplerle Ürdün’de yaşamaktadır.

Komşular Rahatsız Olacak Derken, Opera Yarışmasında Birinci! Güneş Uluçay Türkiye’de Opera Sanatını Anlattı

  • Günün öne çıkan haberleri…
  • Erdoğan “varım” dedi, Özel’den tepki geldi: Yeniden seçilme gücü varmış gibi gösterip kaçak dövüşmesin
  • İslam Memiş, “2025’te müthiş yarış olacak” dedi: Bitcoin mi, altın mı?
  • İrfan Can Kahveci 3 yıl daha Fenerbahçe’de!
  • Ertuğrul Özkök: Türk kahvesi içen Cassandra, 2028 falında neleri gördü?
  • 2.8 milyar TL’lik tartışma: Icardi ve Wanda Nara’nın boşanma davası krize dönüşebilir
  • SGK uzmanları tahminlerini açıkladı: Emeklilere bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Related Posts

‘Elon Musk sınır dışı edilir mi?’ sorusuna Trump’tan skandal cevap: ‘Bakacağız’

Elon Musk’ın yeni parti açıklamasının ardından ABD’de gündem değişti. Trump, Musk’ın sınır dışı edilmesi çağrılarına “inceleyeceğiz” yanıtı verdi ve milyarderi yetki kaybıyla tehdit etti.

Ünlü iş insanı Ali Altınbaş yaşamını yitirdi

Ünlü iş insanı, Altınbaş Holding Onursal Başkanı Ali Altınbaş yaşamını yitirdi. Altınbaş bugün son yolculuğuna uğurlanacak.

Kabataş liseli Deniz, 30 üniversiteyi peşine taktı

Kabataş Erkek Lisesi’nde 12. sınıf öğrencisi Deniz Güler, dünyanın önde gelen üniversitelerini peşinden koşturdu. ABD, Kanada ve Avrupa’daki 30 üniversiteden burslu kabul alarak tarihe geçen Güler, tercihini ise ABD’den yana kullandı.

Vahap Seçer’den Kurultay tartışmalarıyla ilgili açıklama

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, vatandaşın gündeminde parti içi tartışmaların değil, geçim sıkıntısının olduğunu belirtti.

Mısır: Gazze’de 60 günlük ateşkesi kapsayan bir anlaşma üzerinde çalışıyoruz

Mısır: Gazze’de 60 günlük ateşkesi kapsayan bir anlaşma üzerinde çalışıyoruz

CHP’li Yankı Bağcıoğlu: Orman yangınları, afet yönetimindeki zafiyeti bir kez daha gözler önüne serdi

CHP Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, artan orman yangınlarına ilişkin müdahalelerin eksikliklerine değinerek ”Orman yangınları, afet yönetimindeki zafiyeti bir kez daha gözler önüne serdi” dedi.