Uzmanı uyardı: Nefes darlığı ve çarpıntı o sorunun belirtisi olabilir

Kalp Kapak Hastalıklarına Dikkat! Uzmanından Önemli Uyarılar

Nefes darlığı, çarpıntı ve göğüs ağrısı gibi belirtiler günlük yaşamda sıkça görülen ancak ciddi sorunlara işaret edebilen kapak hastalıklarına işaret ediyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, bu belirtilerin kalp kapak hastalıklarının sessiz uyarıcıları olabileceğini vurgulayarak, bu durumların önemsenmesi gerektiğinin altını çizdi. İsbir, “Kalp kapak hastalıkları, erken teşhis edilmediğinde yaşam kalitesini olumsuz etkileyebileceği gibi hayati riskler de taşıyabilir. Türkiye’de her yıl binlerce kişi, bu hastalıklar nedeniyle tedavi görme ihtiyacı duyuyor” şeklinde konuştu.

‘Yaşam Süresinin Uzamasıyla Kalp Kapak Hastalıklarının Önemi Artıyor’

Yaşam süresinin uzamasıyla birlikte kalp kapağı hastalıklarının daha da önem kazandığını belirten Prof. Dr. Selim İsbir, dünya genelinde %2 oranında görülen kalp kapak hastalıklarının 75 yaş ve üzerindeki kişilerde %15’e kadar çıkabildiğine dikkat çekti. İleri evrelerde görülen semptomların hastaların yaşamını olumsuz etkileyebileceğini belirten İsbir, bu durumun sosyal izolasyona ve psikolojik sorunlara neden olabileceğine işaret etti.

‘Erken Tanıyla Tedavi Şansı Yüksek’

Şikayetlerin farklı kapaklardaki etkilere göre farklılık gösterebileceğini belirten Prof. Dr. Selim İsbir, göğüs ağrısı, nefes darlığı, bayılma ve şiddetli çarpıntı gibi belirtilerle karşılaşıldığında vakit kaybetmeden hekime başvurulması gerektiğini vurguladı. İsbir, kalp kapak hastalıklarının erken teşhisi durumunda başarılı tedavi yöntemlerinin uygulanabileceğini, özellikle protez kapak uygulamalarının sıkça tercih edildiğini belirtti. Tedavi sürecinde hastanın durumuna göre uygun yöntemlerin seçileceğini vurgulayan İsbir, enfeksiyon ve kanama gibi komplikasyonlara karşı da dikkatli olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Emziren anneye zorbalık yapmayın: Diyet baskısı süt kalitesini düşürüyor

Yeni doğurmuş çiçeği burnunda anneler, sık sık aldığı kilolar sebebiyle zorbalığa uğruyor. Yaşanan bu beden baskısına aceleci diyetler de eklenince, işin faturası bebeklere çıkıyor. Anne sütünün son derece olumsuz etkilendiği bu süreçte anne-bebek sağlığı riske giriyor. Diyetisyen Asya Naz Al, bu tehlikeye dikkat çekerek sağlıklı ve bilinçli kilo vermenin önemini vurguluyor.

Alzheimer’a umut olacak keşif! Hastalığı tetikleyen mekanizma çözüldü

Yürüttükleri çalışmayla Alzheimer hastalığının oluşumunda kilit rol oynayan yeni bir mekanizma keşfettiklerini açıklayan Prof. Dr. Muhsin Konuk ve doktora öğrencisi Arş. Gör. İrem Gülfem Albayrak, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak” dedi.

Muayenehane Hekimleri Hakkında Önemli Duyuru

Muayenehane hekimlerine önemli duyuru! Türk Tabipler Birliği, muayenehanesi olan hekimlere getirilen özel hastane kısıtlamasının hukuki olmadığını savundu. 

Gece yatmadan bir bardak için, ödemleri sabaha kadar eritin

Vücutta biriken ödem, sabahları şişkinlik ve yorgunlukla uyanmanıza neden olabilir. Ancak gece yatmadan önce içeceğiniz basit bir karışım, fazla sıvıların atılmasına yardımcı olarak güne hafif başlamanızı sağlayabilir.

Akciğer kanseri neden hâlâ bu kadar ölümcül?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Şen, akciğer kanserinin her yıl yaklaşık 2 milyon kişinin ölümüne yol açtığını belirterek erken teşhisin önemine dikkat çekti. Dr. Şen, özellikle sigara içenlerin düzenli akciğer kontrollerini ihmal etmemesi gerektiğini vurguladı.

İstanbul’da kene alarmı… Bu yıl 7 binin üzerinde kene ısırması vakası yaşandı!

İstanbul’da bu yıl 7 binin üzerinde kene ısırığı vakası kayıtlara geçti. Vakaların büyük kısmı ilkbahar ve yaz aylarında görüldü. Yetkililer, kene teması sonrası erken müdahalenin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor.